Keukenapparaten

Wat is een sous-vide stick?

Wat Is Een Sous Vide Stick

Het leuke aan koken is dat je jezelf continue kunt verrassen. Je kunt de welbekende gerechten volledig naar eigen wens maken, maar je kunt ook nieuwe gerechten uit gaan proberen. Bij het bereiden van sommige gerechten heb je wel speciale keukenapparatuur nodig; één van de voorbeelden van speciaal keukenapparatuur is een sous-vide stick.

Een sous-vide stick staat ook wel bekend als een sous-vide koker. Dit zijn echter verschillende apparaten; daarover vertellen we je ook meer in dit artikel. Het is een apparaat waar je op een unieke en makkelijke manier allerlei gerechten mee kunt bereiden. Je hebt in feite geen omkijken naar het apparaat, terwijl je wel van heerlijke gerechten kunt genieten. Dat klinkt als muziek in de oren, niet waar? Graag vertellen we jou iets meer over een sous-vide koker en een sous-vide stick.

Sous-vide stick

Een sous-vide stick kan vergeleken worden met een thermostaat. Het is een relatief compact apparaat dat je in een pan met warm water kunt stoppen. In het apparaat is tevens een verwarmingselement aanwezig, zodat het water op de juiste temperatuur gebracht kan worden. Een sous-vide stick bestaat in totaal uit drie onderdelen: een thermometer, een waterpomp en een verwarmingselement.

Als je een sous-vide stick wilt gebruiken, moet je wel een grote pan hebben. Als de pan te klein is, kan je simpelweg geen kant op met de werking van een dergelijke stick.

De voordelen van een sous-vide stick

Wat zijn nou redenen om een sous-vide stick aan te schaffen? Nou, één van de redenen is dat het een compact apparaat is. Op het moment dat je dit apparaat níet gebruikt, kan je ‘m dus makkelijk opbergen. Op het moment dat je het apparaat wilt gaan gebruiken, pak je ‘m er razendsnel bij en kan je direct aan de slag.

Een sous-vide stick komt met name van pas bij het bereiden van bijvoorbeeld vlees. Het vlees moet op de perfecte temperatuur gegaard worden; de sous-vide stick zorgt ervoor dat deze temperatuur behouden wordt. Hierbij heeft het apparaat een nogal ruim temperatuurgebied. Sommige van deze apparaten kunnen bijvoorbeeld een temperatuur tussen 25 en 95 graden Celsius aanhouden. Eén van de voordelen is dan ook dat je vele kanten op kunt met een sous-vide stick.

Tot slot willen we nog het prijskaartje van deze apparaten bespreken. De apparaten zijn compact én leveren behoorlijk veel vermogen. Desondanks betaal je absoluut niet de hoofdprijs voor dergelijke apparaten. Nee, je geniet in onze ogen van een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat is een sous-vide koker?

Een sous-vide koker is niet hetzelfde als een sous-vide stick. Nee, met een sous-vide koker kan je vacuüm verpakte voedingsproducten op een perfecte manier klaarmaken. Je stopt de vacuüm verpakte voeding in de machine en de koker warmt het gerecht tot de gewenste temperatuur op. Het voordeel hiervan is dat aroma’s en het vocht niet uit de voeding kan verdwijnen. Hierdoor behoudt de voeding een heerlijke smaak, geur en blijven alle vitaminen en mineralen behouden.